عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت نفت و مجلس باید دست به دست هم دهند تا طرحهای پتروپالایشی اجرا شوند، گفت: ساخت پتروپالایشگاهها ضرورتی غیرقابل اجتناب برای کشور است.
مدیر نظارت بر تولید نفت و گاز شرکت ملی نفت ایران گفت: هماکنون شرکت ملی نفت ایران آماده بازگردانی تولید نفت خام به حداکثر مقدار ممکن بوده و در صورت نیاز کشور به افزایش صادرات نفت خام یا افزایش مصارف پالایشگاههای داخلی، بهسرعت قابل انجام خواهد بود.
معاون برنامهریزی و توسعه اقتصادی سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس ظرفیت این سازمان برای تولید، ارزشآفرینی، اشتغال، صادرات و... را بسیار فراتر از اعداد و ارقام محققشده دانست.
38 نماینده مجلس شورای اسلامی در نامهای به رئیس جمهور خواستار تسریع در اجرای قانون بودجه 1401 مبنی بر توسعه اتوگاز در سبد حمل و نقل عمومی در شهرهای نزدیک به پالایشگاهها شدند.
در سفر وزیر نفت ایران به کشورهای آمریکای لاتین، بستر مناسبی برای سهامدار شدن ایران در 3 پالایشگاه فراسرزمینی و آغاز صادرات نفت سنگین ایران به ونزوئلا فراهم شد.
براساس بودجه ۱۴۰۱، گاز رایگان برای خانوادههای تحت پوشش مراکز بهزیستی و کمیته امداد امام (ره) در نظر گرفته و تاکنون بیش از ۶۵۰ هزار خانوار از این قضیه بهرهمند شدهاند اما حذف یارانه برای مشترکان پرمصرف نیز مورد توجه قرار گرفته که گفتههای وزیر نفت نهایتا تا ماه آینده اجرایی میشود.
یک کارشناس بینالملل حوزه انرژی با بیان اینکه در زمان بهمریختگی اوضاع ونزوئلا ایران با این کشور همراه شد، افزود: کارشناسان نفت ایران بخش مهمی از پالایشگاهها و بنادر نفت ونزوئلا را راهاندازی کردند، شرکتهای خصوصی هم به این کشور رفته و ساختمانسازی کردند.
پالایشگاهها مجتمعهای بزرگ تولیدی هستند که نفتخام را به محصولاتی با ارزشافزوده بالاتر تبدیل میکنند و طبیعتا مهمترین بخش تاثیرگذار بر عملکرد آنها نفت و قیمت آن است. در این گزارش ابتدا به مرور وضعیت قیمت جهانی نفت در سالهای اخیر و چشمانداز آن و در ادامه، به بررسی وضعیت شرکتهای پالایشی در بورس خواهیم پرداخت.
هیأت وزیران با اصلاح آییننامه اجرایی مربوط به تحویل مواد اولیه قیر وی. بی به دستگاههای اجرایی، وزارت نفت را مکلف کرد معادل ۱۵۰ هزار میلیارد ریال نفت خام ماهانه در اختیار پالایشگاهها قرار دهد.
درحالی که حدود ۱۰ میلیون تن در سال گاز مایع در ایران تولید می شود، درخصوص مازاد بودن و هدررفت بین ۲۰ تا ۳۰ درصد این گاز مایع تولیدی، ابهاماتی وجود دارد که این ابهامات، نیازمند شفافسازی و تعیین تکلیف است.
موسسات بینالمللی حوزه انرژی پیشبینی میکنند تقاضای محصولات پتروشیمیایی در سالهای آینده افزایش چشمگیری پیدا میکند و ازین رو لازم است روند احداث پتروپالایشگاهها در کشور سرعت بگیرد.
بررسی مفاد مصوبه 10 بندی ستاد اقتصادی نشان میدهد، دولت از اصلاح قیمت سوخت پتروشیمیها و صنایع عمده در لایحه بودجه 1401 عقبنشینی کرده و با هدف افزایش شاخص بورس امتیازاتی غیرمنطقی به شرکتهایی بسیار سودده اعطا کرده است.